Varför kortslutning av Bitcoin är inte längre en fördel

Bitcoins pris tog en mindre hit under de senaste 24 timmarna, med kryptovalutans pris som sjönk kort under 23 000 dollar innan det återhämtade sig för att handlas till 23 162 dollar.

Den tidigare nämnda tidsperioden var också ett bevis på Bitcoins inflytande på kryptomarknaden, med många altcoins som går in i en nedåtgående spiral efter kungsmyntets priskorrigering.

Trots den nämnda prisjusteringen avslöjade dock uppgifter från Santiment ganska lovande och positiv fart för Bitcoin Bank och den näst största krypto Ethereums potential i diagrammen. Uppgifterna föreslog att finansieringsgraden för eviga kontrakt på BitMEX för både BTC och ETH var tillbaka i den neutrala regionen. Enligt dataleverantören har detta varit resultatet „efter att longs betalade shorts betydligt (särskilt för $ ETH) till och från under den senaste veckan.“

Att ta hänsyn till tidigare prejudikat avslöjade också att det har funnits en positiv prismoment för Bitcoin även tidigare när finansieringsräntorna placerade sig i den neutrala zonen.

Att gå länge på Bitcoin just nu verkar som det mer övervägande tillvägagångssättet eftersom finansieringsnivåerna tyder på att den fördelaktiga positionen inte längre är hos de handlare som kortsluter Bitcoin.

Om den positiva prisåtgärden upprätthålls i fallet med Bitcoin och den kan förbli över prispunkten på 20 000 dollar, för många, måste konceptet att köpa lågt justeras. Bitcoins värdeproposition som en långsiktig och säker tillflyktsort stöddes ytterligare av kungsmyntets förmåga att behålla sin prisnivå trots växande volatilitet på marknaden. Dataleverantören Santiment markerad,

„Trots Bitcoins återspårning till 22,9 tusen USD idag är marknadspriset fortfarande 8% högre under den senaste veckan efter att ha nått sin nuvarande ATH på ~ 24 150 USD den 20/20. Som ofta är fallet under BTC-volatilitet har de flesta altcoins inte sett sådana gynnsamma avkastningar.“

Om man tittar på Bitcoins volatilitetsdiagram från BitPremier steg volatilitetsnivåerna i BTC-priset från 1,67 procent till 3,85 procent. Med tanke på att priset förblev mestadels ostört runt sin nuvarande prispunkt, är det imponerande för Bitcoin, och det lyfter fram kryptovalutans förmåga att göra denna prisnivå, dvs. över $ 20 000, sannolikt att vara den nya normen som går in 2021.