Deense Superstar Actor Mads Mikkelsen zegt dat hij niet rijk werd door Bitcoin te kopen.

De Deense acteur Mads Mikkelsen, die bekend staat om het portretteren van Dr. Hannibal Lecter op de hit TV show „Hannibal,“ heeft nooit een Bitcoin gekocht, volgens een recente tweet gepost door zijn officiële Twitter-handvat.

Mikkelsen deed deze onthulling om zijn volgelingen te waarschuwen voor oplichters die zijn naam gebruikten om frauduleuze crypto-schema’s te promoten:

„Mads heeft nooit een bitcoin gekocht en vraagt jullie allemaal op te passen voor valse artikelen en/of advertenties die zijn naam gebruiken.“

Le Chiffre en James Bond delen dezelfde situatie…

Mikkelsen maakte duidelijk dat alle artikelen en advertenties die beweren dat hij rijk is geworden door Bitcoin te kopen, nep zijn.

De 54-jarige acteur werd wereldwijd bekend door het spelen van Le Chiffre, de schurk in de 21e James Bond-film „Casino Royale“, die in 2006 (twee jaar voordat Satoshi de Bitcoin Evolution whitepaper publiceerde) in brede kring werd uitgebracht.

Het was het eerste uitje voor de nieuwe Agent 007, gespeeld door Mikkelsen’s Britse collega Daniel Craig, die onlangs verwikkeld raakte in een cryptocurrency oplichterij.

Zoals gemeld door U.Today, was er een YouTube-advertentie over het einde van de Bond-franchise die gebruikers zou omleiden naar een cryptocurrency schijnvertoning.

Fraudeurs kwamen met een nep Craig interview om het te laten lijken alsof hij geautomatiseerde crypto handelssoftware promootte.

Social media worstelt met crypto-advertenties

In de afgelopen jaren zijn tal van prominente beroemdheden en zakenmensen (van „Top Gear“ gastheer Jeremy Clarkson tot Tesla CEO Elon Musk) op meerdere social media-platforms uitgebeeld door cryptocurrency oplichters.

Financieel campagnevoerder Martin Lewis en Ripple CEO, Brad Garlinghouse, gingen zelfs zover dat ze rechtszaken tegen respectievelijk Facebook en YouTube hebben aangespannen omdat ze er niet in slaagden om dergelijke schadelijke inhoud te verwijderen.