Bitcoin Miners banket mer enn 1 milliard dollar i januar

  • Bitcoin gruvearbeidere banket den nest største inntekten siden desember 2017.
  • Dette skjedde til tross for et fall i blokksubsidiene fra halveringsbegivenheten i mai.
  • I mellomtiden har det nåværende Bitcoin-nettverket hashrate falt litt sammenlignet med all-time high i januar 2017.

Ifølge data fra CoinMetrics genererte bitcoin-gruvearbeidere over $ 1,09 milliarder i fortjeneste i januar 2021, bare sjenert av all-time high (ATH).

Dette følger den høyeste månedlige inntekten for Bitcoin (BTC) gruvearbeidere noensinne, sett i desember 2017. På toppen av „kryptovinter“ banket gruvearbeidere mer enn 1,25 milliarder dollar.

Økning i Bitcoin Mining Inntekter

Inntektene overgikk også fjorårets januarrekord da gruvearbeidere tjente litt over 1 milliard dollar. Dette er praktisk talt dobbelt inntektene fra bare to måneder siden.

Diagrammet viser at nesten 90% av den totale inntekten (angivelig $ 977 millioner) kom fra nettverkets blokkeringsstøtte. De resterende 10% kommer i form av transaksjonsgebyrer.

Dette er sannsynligvis knyttet til reduksjonen i BTC-belønning per produsert blokk. Som et resultat av den tredje Bitcoin-halveringshendelsen i mai, mottar gruvearbeidere nå bare 6,25 BTC.

Gitt dette er det rimelig å anta at den nåværende økningen i gruveinntektene i stor grad skyldes det siste bitcoin-rallyet. Den ledende kryptovalutaen hoppet til så høyt som $ 42.000 før han slo seg ned i et konsolideringsområde.

Bitcoin Network Hashrate faller

Spesielt har Bitcoins vekst i gruvedrift vært relativt mer stabil, med dyktige gruvearbeidere som øker den daglige inntekten for hver Terahash per sekund (TH / s) av datakraft. Foreløpig ligger den rundt $ 0,25 per 1 TH / s, en hastighet som ikke har blitt sett siden midten av 2019.

BeInCrypto rapporterte tidligere at, til tross for forsyningsmangel i gruveutstyr og en 25% priskorreksjon fra rekordhøye $ 42.000, klarte Bitcoin hashrate å nå ATH på 155,4 millioner TH / s 17. januar. Siden den gang har det imidlertid vært en nedgang på omtrent fem millioner TH / s.

Ifølge Blockchain.com-oppdageren, i skrivende stund, sitter Bitcoin-nettverket hashrate litt over 150 millioner, noe som antyder at det enten er en nedgang i antall gruvedrift som er involvert, eller at vanskelighetsjusteringen har økt.