$250 biljoen aan activa op zoek naar een ideale waardeopslag: Een Bull Case voor Bitcoin

De CEO van het beursgenoteerde Nasdaq-bedrijf Microstrategy heeft een sterke ‚bull case‘ voor bitcoin gemaakt. Hij zegt dat er een oceaan van $250 biljoen aan activa is die op dit moment op zoek is naar de ideale winkel een waarde en dat bitcoin een betere opslag van waarde is dan goud of technologie voorraden, dus „veel van die monetaire energie gaat van de activa oceaan in de crypto vijver stromen“.

Bitcoin vergelijken met Early Investing in Apple, Google, Facebook, Amazon

In een webcast met Hedgeye CEO Keith McCullough, die vorige week werd uitgezonden  schetste Microstrategy CEO Michael Saylor een zeer bullish geval voor bitcoin’s prijs. De Nasdaq-genoteerde Microstrategy heeft onlangs 425 miljoen dollar geïnvesteerd in bitcoin als primaire reserve.

Saylor begon met uit te leggen dat hij altijd al een grote tech-investeerder is geweest. „Het ding over technologie is het uitzoeken van het ding dat de wereld gaat opeten. Als je gelijk hebt, bezit het, houd het vast en wacht,“ adviseerde hij. De CEO gaf het voorbeeld van Apple, Google, Amazonië en Facebook, waarbij hij herhaaldelijk benadrukte dat het niet uitmaakt wanneer je die technologie-aandelen hebt gekocht.

„De waarheid van de zaak is dat als je Google, Apple, Amazon of Facebook had gekocht tussen 2010 en 2020 … Ik denk dat het onmogelijk is om geld te verliezen op enig moment voor het decennium … uw investering fout zou proberen om de markt te timen op die dingen. “

De CEO van Microstrategy voegde hieraan toe: „Bitcoin is het eerste software netwerk in de geschiedenis van de wereld dat monetaire energie kan trekken, dus deze bitcoiners hebben iets bedacht dat echt een ding van schoonheid en buitengewone waarde is. Ze trekken pure monetaire energie op een netwerk.“ Hij heeft het uitgewerkt:

Als ik 100 miljoen dollar neem en het in een bitcoin stop, kan het een decennium lang in een batterij zitten. Het zal niet leegbloeden. Je verliest geen 2% tot 4% per jaar en ik kan het in de palm van mijn hand zetten en ik kan het voor een paar dollar in een paar minuten over de planeet verplaatsen en dat hebben we in de geschiedenis van de wereld nog nooit bedacht.

Bitcoin is niet zo vluchtig

Een klassiek bezwaar dat beleggers hebben om te investeren in bitcoin is de volatiliteit ervan. Saylor zei dat hij de laatste drie, vier en vijf maanden heeft gekeken naar de volatiliteit van verschillende activa. Hij keek naar 30-jaarsschatkisten, 10-jaarsschatkisten, de NASDAQ, de Russell 2000, goud, zilver, Apple, Amazon, Facebook, Google, en meer. Na het vergelijken van hun volatiliteit met de bitcoin, besloot Saylor:

Mijn onwetenschappelijke visie is dat elke dag minstens de helft van die activa volatieler zijn dan bitcoin. En op veel volatiele dagen heb ik gezien dat 80% tot 90% van de activa volatieler zijn dan bitcoin.

„Dus ik denk dat er een historisch verhaal/geloof is. Mensen denken dat ze weten dat dit vluchtig is, maar in feite ziet het er voor mij de afgelopen drie maanden niet zo vluchtig uit. Ik denk niet tijdens het volgende decennium het de zelfde kenmerken van vluchtigheid gaat hebben die het tijdens het laatste decennium had,“ bovengenoemde Saylor.

De CEO van Microstrategy ging verder met het bespreken van de manier waarop beleggers de aandelen van Apple gebruiken als hun opslagplaats van waarde. „Mensen gebruiken het aandeel van Apple letterlijk als waardeopslag omdat het deflatoir is. Apple koopt het terug en ze denken dat Apple nergens heen gaat en dat ze wanhopig op de vlucht zijn voor de valuta. Hij wees er echter op dat „Apple de afgelopen drie maanden volatieler was dan bitcoin.“

Bitcoin is een betere waardeverzameling dan Apple’s aandelen of goud

Naast de aandelen van Apple is goud nog steeds de favoriete waardeopslag van beleggers. Saylor legde echter uit dat geen van beide zo goed zijn als bitcoin als een winkel van waarde.

„De waarheid is dat Apple’s aandelen niet schaars zijn. Het executive team kan en zal uiteindelijk meer printen en als dat je niet verdunt dan hebben ze regulatoire risico’s, competitieve risico’s, [en] uitvoeringsrisico’s – veel bewegende delen … dat is waarom ze niet goed zijn op de lange termijn,“ zo vertelde hij. Wat betreft het goud, zei hij: „Als je 100 miljoen dollar in goud steekt en de goudmijnwerkers 2% tot 3% meer per jaar drukken, laten we zeggen 2% meer, nou ja, over 100 jaar verlies je 88% van je koopkracht.“

De CEO legde uit dat deze winkels van waarde in het verleden werkten omdat er geen alternatief was. De zaken zijn echter veranderd. „In het jaar 2020 heb je een keuze, je hebt een digitaal goud,“ verklaarde hij. „Ze kunnen niet meer maken. Bitcoin-mijnwerkers zijn de vrienden van bitcoin-eigenaren.

Ze zijn niet de vijand van de Bitcoin-eigenaren.“ Hij legde uit dat als je 100 miljoen dollar voor 100 jaar opslaat, je 85% verliest onder het beste geval als je het in goud stopt. „In het waarschijnlijke geval verlies je alles omdat de bank zal falen, het land zal falen, [of] iemand zal het in beslag nemen,“ beweerde hij.

Saylor presenteerde bitcoin als de beste oplossing: „De reden dat de bitcoin maximalisten … hier gepassioneerd en religieus over zijn, is omdat je voor het eerst in de menselijke geschiedenis al je rijkdom en je levenskracht kunt meenemen. Je kunt er een aanwinst van maken. Je kunt de sleutels houden. Je kunt je miljoen dollar, je honderdduizend dollar in bewaring nemen.

Geen enkele regering, geen enkele bank kan het van je afnemen. Er is niemand die je kan vertellen dat je je levenskracht niet kan bezitten, en als je hoop en aspiraties hebt voor je familie, voor je religie, voor je leven, dan heb je de macht om die hoop en aspiraties te bereiken zonder de toestemming te vragen van een bank of een regering of politicus.“

De CEO van Microstrategy sprak vervolgens over de triljoenen dollars die momenteel in alternatieve activa zitten die functioneren als opslagplaatsen van waarde, waaronder goud, technologieaandelen en obligaties. Hij verkondigde:

Er is een oceaan van 250 biljoen dollar aan activa. Ze zijn op dit moment op zoek naar de ideale waardeopslag.

Het handhaven van die bitcoin is een betere opslag van waarde dan andere activa die hij eerder beschreef, benadrukte hij: „Bitcoin is digitaal goud. Het is beter goud dan goud, en het is een betere waardeopslag dan de grote technologie.“ Hij gelooft dat als investeerders dit begrijpen, „veel van die monetaire energie zal stromen van de activa oceaan in de crypto vijver en iedereen die de overgang maakt zal profiteren.“

Ben je het eens met Michael Saylor’s visie voor bitcoin? Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder.